Visit Hälsingland Gästrikland AB är arrangören och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Bakom kulisserna – teateruppsättning med dokumentära drag

Område: Hudiksvall stad
Kategori: Musik & Underhållning, Film & Teater, Föreläsningar & Seminarier

Föreläsning hos Senioruniversitet Hudiksvall:
Bakom kulisserna – teateruppsättning med dokumentära drag.
En inblick i arbetet bakom Scenplats Hudiksvall och föreställningarna 1721, Forsablått och Ett bloss i natten. - Cecilia Olsson, Ulrika Beijer och Kristofer Sundman berättar och spelar hur det gick till.

"Tre år med Scenplats Hudiksvall, och tre helt nyskrivna musikteaterföreställningar om Hudiksvall för Hudiksvallsborna - och många, många fler skulle det visa sig. Det krävdes ett förarbete om närmare 300 timmar för att få ihop ansökningen till både Arvsfonden och Hudiksvalls kommun, de som skulle bli Scenplats Hudiksvalls ekonomiska grundplåt. I september 2014 drog arbetet igång med buller och bång och sen gick det verkligen undan.

Hur arbetade vi? Vilka arbetade vi med, och varför? Vilka var målen? Nådde vi våra mål och kanske några fler?
Under en timme samtalar vi och berättar om projektet och om de känslor som följde arbetsdagen och som etsade sig fast många nätter igenom. Om rastlösheten och oron när inte berättarformen för tänkta föreställning kommer på plats. Om att känna tillit mitt i ett ekonomiskt kaos, om att bryta ihop och komma igen. Och om glädjen!

I Projektets två sista föreställningar ”Forsablått” & ”Ett bloss i natten” hade Scenplats Hudiksvall den enorma glädjen att få arbeta med Kristofer Sundman som kompositör, och Kristofer finns med på plats och berättar sin historia. Hur kom hans musik till, och vad inspirerade honom? Med Kristofer vid pianot och Ulrika vid mikrofonen får vi även lyssna till en del av musiken ur föreställningarna", säger Cecilia Olsson, Scenplats Hudiksvall.

Snabbfakta

Prisinformation
Gratis för medlemmar i senioruniversitetet, 100 kr för övriga.

Kontaktinformation

Arrangör e-post
senioruniversitetethudiksvall@gmail.com
Kontaktperson
Lars Bergman
E-post
lars.g.bergman@telia.com

Länkar

Bo

Bo på Hälsingegård - Sörhoga Lantgård i Forsa

Avstånd: 12,3 km
I hjärtat av Hälsinglands vackra natur, knappt 15 min väster om Hudiksvall ligger Sörhoga Lantgård. Sörhoga Lantgård är en av få fyrbyggda hälsingegårdar som finns kvar. Som gäst hos oss spenderar ni natten i bekväma sängar i våra gamla och mäktiga hälsingehus. Vakna upp till svalornas vissel och hör husen knarra när solen sakta värmer upp dem. Vi erbjuder ett bekvämt boende i en anrik och vacker miljö, samtidigt som gården är en levande lantgård med både djur och jordbruk runt knuten.
Hotell

Best Western Hotell Hudik

Avstånd: 621 meter
Vi är ett centralt beläget hotell med promenadavstånd till restauranger, shopping, nöjen, tåg- och busstation. Vi erbjuder bra parkeringsmöjligheter. Hotellet har 67 tufft designade rum, ljusa och trevliga konferenslokaler, mini-gym och bastu. Sommartid utomhuspool! Välkommen!
Bo

Frägsta Kulturgård / Hälsingegård

Avstånd: 10,9 km
Frägsta Kulturgård är en klassisk Hälsingegård med anor från 1600-talet. Gården är trebyggd och har tidigare varit sammanbyggd med stall och ladugård.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Ons 15 nov 2017 15:30 - 17:00 @ Restaurang Patricia, Hudiksvall
OK

KartaBoka med oss

  • • Hitta boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Lokalkännedom
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter