Visit Hälsingland Gästrikland AB är arrangören och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Tartuffe - Teater Västernorrland gästspelar OBS! På Kulturhuset Glada Hudik!

Område: Hudiksvall stad
Kategori: Film & Teater, Evenemang, Mässor & Utställningar
Datum: Söndag 29 apr 2018

Molières mest spelade pjäs skrevs redan 1664. Det är en komedi med fart och fläkt som är lika rykande aktuell än idag. Regi: Claes Åström

Tartuffe är en riktig skojare. En dag dyker han upp hos familjen Pernelle och utger sig för att vara en god och ädel man vars enda önskan är att vara Gud trogen. Detta faller husbonden Orgon i smaken och Tartuffe får snart en självklar plats vid hans sida. Men den övriga familjen genomskådar snabbt denne listige lurendrejare… Hur ska de bli av med honom? De tar till alla möjliga knep för att avslöja Tartuffe men Orgon fattar ingenting och innan de vet ordet av har Tartuffe lyckats lura till sig både huset, pengarna och dottern. Alltihop i kyrkans och Guds namn!

I den här föreställningen stångas vi med såväl moral som dubbelmoral, rätt och fel, skrivna som oskrivna regler, skratt och allvar. Hur ska det sluta? Diskussionen passar fint in i Folkteatern Gävleborgs scenkonstfestival Drömmar och demokrati!
Hudik Bröd står för serveringen i pausen.

Regissören Claes Åström, med rötter i Härnösand, har stor erfarenhet av att arbeta med både Clown och Commedia dell’arte och vår Tartuffe kommer att spelas i denna tradition.

Den namnkunniga ensemblen med åtta finurliga skådespelare tar sig an Molières klassiska komedi som du aldrig sett den förut. Välkommen med på resan!

Medverkande:
Åke Arvidsson, Karin Bergstrand, Lena Engqvist Forslund, Lars T Johansson, Gisela Nilsson, Jens Nilsson, Alva Pettersson, Helena Svartling

Föreställningen är ca 2 timmar inklusive paus. Hudik Bröd står för fikat.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
29 Apr
Söndag 29 apr 2018 19:00 - 21:00 Kulturhuset Glada Hudik

Snabbfakta

Prisinformation
Ordinarie 230 kr, med Scenpass 200 kr, under 26 år 80 kr Säljställen: Tickster.com och i entrén en timme före föreställningen.

Kontaktinformation

Arrangör e-post
scenkonst@dellenkultur.nu
Kontaktperson
Peter Jonaszon
E-post
peterjonaszon@spray.se

Faciliteter och service

Faciliteter
WC

Länkar

Hotell

Best Western Hotell Hudik

Avstånd: 480 meter
Vi är ett centralt beläget hotell med promenadavstånd till restauranger, shopping, nöjen, tåg- och busstation. Vi erbjuder bra parkeringsmöjligheter. Hotellet har 67 tufft designade rum, ljusa och trevliga konferenslokaler, mini-gym och bastu. Sommartid utomhuspool! Välkommen!
Bo

Bo på Hälsingegård - Sörhoga Lantgård i Forsa

Avstånd: 12,1 km
I hjärtat av Hälsinglands vackra natur, knappt 15 min väster om Hudiksvall ligger Sörhoga Lantgård. Sörhoga Lantgård är en av få fyrbyggda hälsingegårdar som finns kvar. Som gäst hos oss spenderar ni natten i bekväma sängar i våra gamla och mäktiga hälsingehus. Vakna upp till svalornas vissel och hör husen knarra när solen sakta värmer upp dem. Vi erbjuder ett bekvämt boende i en anrik och vacker miljö, samtidigt som gården är en levande lantgård med både djur och jordbruk runt knuten.
Bo

Frägsta Kulturgård / Hälsingegård

Avstånd: 10,8 km
Frägsta Kulturgård är en klassisk Hälsingegård med anor från 1600-talet. Gården är trebyggd och har tidigare varit sammanbyggd med stall och ladugård.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Sön 29 apr 2018 19:00 - 21:00 @ Kulturhuset Glada Hudik
OK

KartaBoka med oss

  • • Hitta boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Lokalkännedom
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter