Visit Hälsingland Gästrikland AB är arrangören och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Det nya riket, en dockteater för vuxna

Område: Dellenbygden
Arena/Plats: Enångers bygdegård
Kategori: Evenemang, Film & Teater
Datum: Onsdag 24 okt 2018

Dramatikern och skådespelaren Tove Olsson har skapat en dokumentär dockteaterpjäs om globalisering som samlar ett brokigt persongalleri från geografiskt, socialt och ekonomiskt skilda delar av Sverige. Tove Olsson har öppet och i smyg haft sin mobiltelefon på REC under allt från privata samtal och intervjuer till medborgarmöten, terapisessioner och boxningsträningar. Genom sig själv och de som råkar hamna i hennes väg försöker pjäsens Tove att greppa en svårgreppbar samtid. Global handel, världspolitik och internationella konflikter får konsekvenser som märks direkt utanför dörren och det är upp till var och en att ta ställning, agera, rädda världen eller rädda sig själv. - Fina recensioner!

Föreställningen spelas på två platser i Hudiksvalls kommun: Tingshuset i Delsbo och Enångers bygdegård i Enånger. Det finns fika att köpa i pausen!

Det Nya Riket är ett konstnärligt samarbete mellan Malmö Dockteater, Lumor och Folkteatern Gävleborg.
Lumor är en fri teatergrupp från Stockholm som under senare år profilerat sig som en av landets intressantaste producenter av nyskriven, samtida dramatik. Malmö Dockteater är Sveriges första och enda dockteater som uteslutande vänder sig till en vuxenpublik. Teatern startades 2014 av mångfaldigt prisbelönte regissören Erik Holmström.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
24 Okt
Onsdag 24 okt 2018 19:00 - 21:12 Enångers bygdegård

Snabbfakta

Prisinformation
Bijetter finns på Tickster.com och i entrén en timme före föreställningen. Pris: 150, scenpass 120 och under 26 år 80.

Kontaktinformation

Arrangör e-post
Scenkonst Hudiksvall
Kontaktperson
Peter Jonaszon
E-post
peterjonaszon@gmail.com

Faciliteter och service

Faciliteter
WC

Länkar

Vandrarhem

STF Hotell & Vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind

Avstånd: 10,5 km
Bo på en hälsingegård i bruksmiljö. STF Kungsgården/Långvind Vandrarhem ligger just vid Långvind ström. Njut av havsbad, fiske och kajak, utforska bruksmiljön eller traktens auktioner, loppmarknader och museer.
Bo

Bo på Hälsingegård - Ystegårn Hillsta

Avstånd: 27,2 km
Bo på Hälsingegård i en kulturhistorisk miljö. Vi erbjuder två rum för uthyrning på Ystegårn i Hillsta, en av få välbevarde fyrbyggda hälsingegårdar. Ystegårn ligger beläget ca 15 minuter från Hudiksvalls centrum och omges av en storslagen natur och en fantastisk historia.
Bo

Bo på Hälsingegård - Sörhoga Lantgård i Forsa

Avstånd: 27 km
I hjärtat av Hälsinglands vackra natur, knappt 15 min väster om Hudiksvall ligger Sörhoga Lantgård. Sörhoga Lantgård är en av få fyrbyggda hälsingegårdar som finns kvar. Som gäst hos oss spenderar ni natten i bekväma sängar i våra gamla och mäktiga hälsingehus. Vakna upp till svalornas vissel och hör husen knarra när solen sakta värmer upp dem. Vi erbjuder ett bekvämt boende i en anrik och vacker miljö, samtidigt som gården är en levande lantgård med både djur och jordbruk runt knuten.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Ons 24 okt 2018 19:00 - 21:12 @ Enångers bygdegård
OK


Boka med oss

  • • Hitta boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Lokalkännedom
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter