Visit Hälsingland Gästrikland AB är arrangören och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Upplev världsarvet Hälsingegårdar 3 dagar

Datum: Fredag 21 sep 2018 - söndag 30 sep 2018 Visa karta

Följ med och upplev världsarvet Hälsingegårdar i Hälsingland.

I paketet ingår; lokal guide dag 2 + 3, 2x övernattningar (del i dubbelrum), 2x frukost, 2x lunch, 1x middag (lokalproducerat), transport mellan samt guide på respektive besöksmål.

Program

Dag 1
Ankomst i egen regi till Quality Hotel Statt i Hudiksvall

Dag 2
Vi besöker Delsbo Forngård, Stenegårds Världsarvscenter och världsarvsgården Bommar i Letsbo. Hemvägen tar vi vägen mellan Dellensjöarna, nämnd som Sveriges vackraste väg, till den fyrbyggda hälsingegården Ystegårn i Hillsta. Middag serveras på Ystegårn Café och Bistro, innan bussen tar oss hem till hotellet.

Dag 3
Vi besöker Trönö gamla kyrka, Växbo Lin och lunch blir självklart på Växbo Krog, känd för ekologisk och lokalproducerad mat. Vi avslutar med ett stop på världsarvsgården Erik-Anders i Söderala.

Paketförslaget slutar här. Vill du lägga till produkter, före eller efter föreslaget paket går det givetvis bra.

Visa mer

Boka nu - välj startdatum och produkt

Totalt pris
Välj datum:
Bo

Bo på Hälsingegård - Sörhoga Lantgård i Forsa

Avstånd: 12 km
I hjärtat av Hälsinglands vackra natur, knappt 15 min väster om Hudiksvall ligger Sörhoga Lantgård. Sörhoga Lantgård är en av få fyrbyggda hälsingegårdar som finns kvar. Som gäst hos oss spenderar ni natten i bekväma sängar i våra gamla och mäktiga hälsingehus. Vakna upp till svalornas vissel och hör husen knarra när solen sakta värmer upp dem. Vi erbjuder ett bekvämt boende i en anrik och vacker miljö, samtidigt som gården är en levande lantgård med både djur och jordbruk runt knuten.
Bo

Frägsta Hälsingegård

Avstånd: 10,6 km
Hälsingegård Frägsta är en klassisk gård med anor från 1600-talet. Gården är trebyggd och har tidigare varit sammanbyggd med stall och ladugård.
Hotell

Best Western Hotell Hudik

Avstånd: 343 meter
Vi är ett centralt beläget hotell med promenadavstånd till restauranger, shopping, nöjen, tåg- och busstation. Vi erbjuder bra parkeringsmöjligheter. Hotellet har 67 tufft designade rum, ljusa och trevliga konferenslokaler, mini-gym och bastu. Sommartid utomhuspool! Välkommen!