Visit Hälsingland Gästrikland AB är arrangören och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Upplev Hälsingland och vårt världsarv 13-15 augusti

Datum: Måndag 13 aug 2018 - måndag 13 aug 2018

Följ med och upplev världsarvet Hälsingegårdar i Hälsingland.
Besök på bl.a. tre världsarvsgårdar, två världsarvscenter, ytterligare två hälsingegårdar med unik historia samt Delsbo forngård i vackra Dellenbygden.

Dag 1: Ankomst i egen regi till Hudiksvall. Incheckning från 15.00 på Best Western i Hudiksvall.

OBS! Separat program med erbjudande om besök på Hälsinglands Museum, stadsvandring och gemensam middag under dag 1 finns. För frågor om detta program hör av dig direkt till cat.arvidsson@gmail.com.

Dag 2: Bokad buss tar oss runt i Norra Hälsingland och vägen mellan Dellensjöarna - nämnd som Sveriges vackraste väg, där vi besöker Delsbo Forngård. Därefter åker vi vidare till Stenegårds Världsarvscenter (inkl. lunch) för att få en överblick om världsarvet, sen vidare till världsarvsgårdarna Kristofers i Stene och Bommars i Letsbo. På hemvägen besöker vi den fyrbyggda hälsingegården Ystegårn i Hillsta. Lokalproducerad middag serveras på Ystegårn Café och Bistro, innan bussen tar oss hem till hotellet.

Dag 3: Bokad buss tar oss runt i Södra Hälsingland, där vi besöker Trönö gamla kyrka, Trolldalen och Växbo Lin samt lunch på Växbo Krog - känd för ekologisk och lokalproducerad mat. Vi avslutar med ett stop på världsarvsgården Erik-Anders i Asta, Söderala där vi även får en byvandring av Asta samt granngården Västergården. Dagen avsluta med en föreläsning om den 15-års långa renoveringen av Erik-Andersgården.

Visa mer

Boka nu - välj startdatum och produkt

Totalt pris
Välj datum:

Om denna aktivitet

  • Pris från
    3575 SEK