Visit Hälsingland Gästrikland AB är arrangören och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Ekopark Hornslandet - Hölicks Naturreservat

Adress: Arnöviken 84 , 824 93 Hudiksvall Datum: Måndag 18 feb 2019 - söndag 18 feb 2024 Visa karta

Adress: Arnöviken 84 , 824 93 Hudiksvall

Hölick är ett spännande landskap som har präglats av havet. Här finns sanddyner, klapperstensfält, kalspolade hällmarker, vindpinade kustskogar och urbergsgrottor. I naturreservatet finns även historiska lämningar och möjligheter till fina bad.

Nedladdningsbara brochyrer och kartor finns på länken.

HÖLICKS NATURRESERVAT
Bildades 1987 från att tidigare ha varit ett Domänreservat. Naturreservatet omfattar Hornslandets södra del och har arealen 598 hektar. Syftet med Hölicks naturreservat är att bevara och vårda ett
av havet starkt präglat område vid Hälsinglands kust.Syftet är också att vårda och bevara områdets värdefulla kulturmiljö och dess betydelse för rekreation och friluftsliv. Marken ägs av staten genom Naturvårdsverket. Naturvårdsförvaltare är Länsstyrelsen i Gävleborgs län.
Området ingår i EU´s ekologiska nätverk av skyddade områden, Natura 2000.

EKOPARK - HORNSLANDET
Gammeltallar och vidsträckta klapperstensfält.
Hornslandet är en halvö öster om Hudiksvall med en säregen och värdefull natur. Karakteristiskt är klapperstensfälten och den brandpräglade kusttallskogen med många riktigt gamla tallar. En dramatisk brand som härjade på Hornslandet 1888 bidrog också till att skapa lövrika skogar, med en mångfald av liv.

Ladda ner broschyr med karta och info om vandringsleder och övrig service via länk:
http://www.lansstyrelsen.se/gavleborg/SiteCollectionDocuments/Sv/djur-och-natur/skyddad-natur/naturreservat/lageskartor/lageskarta8-sydvast-om-hudiksvall.pdf

Vid Hölicks Fiskeläger finns Hölicks Havsresort som erbjuder campingplatser, hotellstugor, stugor med självhushåll och lyxiga designhus.
Läs mer här: www.holick.se
Kontakt: +46 650-565 032, info@holick.se

Restaurang Storsands veranda, öppen sommartid:
0650-56 50 55

Mer info om Svea Skog: 0771-787 100
Länsstyrelsen Gävleborg: 026-17 10 00

Visa mer

Tillfällen

Datum Plats    
18 Feb
Måndag 18 feb 2019 Hölick
19 Feb
Tisdag 19 feb 2019 Hölick
20 Feb
Onsdag 20 feb 2019 Hölick
21 Feb
Torsdag 21 feb 2019 Hölick
Bo

Frägsta Hälsingegård

Avstånd: 25,1 km
Hälsingegård Frägsta är en klassisk gård med anor från 1600-talet. Gården är trebyggd och har tidigare varit sammanbyggd med stall och ladugård.
Bo

Bo på Hälsingegård - Sörhoga Lantgård i Forsa

Avstånd: 26,3 km
I hjärtat av Hälsinglands vackra natur, knappt 15 min väster om Hudiksvall ligger Sörhoga Lantgård. Sörhoga Lantgård är en av få fyrbyggda hälsingegårdar som finns kvar. Som gäst hos oss spenderar ni natten i bekväma sängar i våra gamla och mäktiga hälsingehus. Vakna upp till svalornas vissel och hör husen knarra när solen sakta värmer upp dem. Vi erbjuder ett bekvämt boende i en anrik och vacker miljö, samtidigt som gården är en levande lantgård med både djur och jordbruk runt knuten.
Hotell

Best Western Hotell Hudik

Avstånd: 14,8 km
Vi är ett centralt beläget hotell med promenadavstånd till restauranger, shopping, nöjen, tåg- och busstation. Vi erbjuder bra parkeringsmöjligheter. Hotellet har 67 tufft designade rum, ljusa och trevliga konferenslokaler, mini-gym och bastu. Sommartid utomhuspool! Välkommen!