Visit Hälsingland Gästrikland AB är arrangören och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Hälsingegård och kajakutflykt i Frägsta

Adress: Frägsta 63, 820 64 Näsviken Datum: Onsdag 1 maj 2019 - lördag 31 okt 2020 Visa karta

Adress: Frägsta 63, 820 64 Näsviken

Bo på Hälsingegård och paddla kajak.

Ankomst till Frägsta Kulturgård check in och gemensam middag på den italienska restaurangen. Gården presenteras under måltiden. Frukost nästa morgon och förberedelse av dagens matsäck, kajakerna väntar färdiga vid Rolfstaån och efter en säkerhets genomgång är det dags att ge sig ut på en färd nedströms på ån. Första halvtimmen följer man ån och har Forsa kyrkas klocktorn som riktmärke vid sidorna av ån passerar man små sandstränder och typisk vegetation med vass öar. Slutligen når man en kort bit med ganska star ström som man lätt tar sig ner för, man kommer under den gamla dellenbanans bro och vidare under riksväg 84 bron och kommer sedan ut på kyrk sjön. Man följer den västra stranden och kan paddla in i den lugna viken nedanför kyrkan. Man fortsätter vidare runt sjön och kan stanna i den södra delen för att äta picknick. Sedan börjar paddlingen tillbaka till Frägsta, väl vid kyrkan får man dra upp kajakerna på land och följa dellenbanans spår i cirka 50 meter för att ta sig över strömmen och sedan sjösätta igen och paddla tillbaka.

Paketet inkluderar:
- övernattning i dubbelrum
- middag två rätter ankomstdagen
- frukost och matsäck nästa dag
- kajakuthyrning från morgon till kväll

Visa mer

Tillfällen

Datum Tid Plats    
1 Maj
Onsdag 1 maj 2019 09:00 Frägsta Hälsingegård
2 Maj
Torsdag 2 maj 2019 09:00 Frägsta Hälsingegård
3 Maj
Fredag 3 maj 2019 09:00 Frägsta Hälsingegård
4 Maj
Lördag 4 maj 2019 09:00 Frägsta Hälsingegård

Om denna aktivitet

Bo

Bo på Hälsingegård - Ystegårn Hillsta

Avstånd: 2,7 km
Bo på Hälsingegård i en kulturhistorisk miljö. Vi erbjuder två rum för uthyrning på Ystegårn i Hillsta, en av få välbevarde fyrbyggda hälsingegårdar. Ystegårn ligger beläget ca 15 minuter från Hudiksvalls centrum och omges av en storslagen natur och en fantastisk historia.
Bo

Frägsta Hälsingegård

Avstånd: 36 meter
Hälsingegård Frägsta är en klassisk gård med anor från 1600-talet. Gården är trebyggd och har tidigare varit sammanbyggd med stall och ladugård.
Bo

Bo på Hälsingegård - Sörhoga Lantgård i Forsa

Avstånd: 2,8 km
I hjärtat av Hälsinglands vackra natur, knappt 15 min väster om Hudiksvall ligger Sörhoga Lantgård. Sörhoga Lantgård är en av få fyrbyggda hälsingegårdar som finns kvar. Som gäst hos oss spenderar ni natten i bekväma sängar i våra gamla och mäktiga hälsingehus. Vakna upp till svalornas vissel och hör husen knarra när solen sakta värmer upp dem. Vi erbjuder ett bekvämt boende i en anrik och vacker miljö, samtidigt som gården är en levande lantgård med både djur och jordbruk runt knuten.