Visit Hälsingland Gästrikland AB är arrangören och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Ystegårn Hillsta

Adress: Hillsta 8 Forsa Datum: Tisdag 7 aug 2018 - fredag 31 aug 2018 Visa karta

Adress: Hillsta 8 Forsa

En fyrbyggd hälsingegård känd för sina vackra "Forsadörrar" snidade av Jöns Månsson.

Gården har en dramatisk historia, vilket har bidragit till att ge en unik möjlighet att besöka en ”orörd” gård. Samlingarna består av gårdens allmogeföremål och textilier 1747- ca 1900. Marken bedrivs som musealt jordbruk med brukshästar. Fornlämningar berättar att platsen varit bebodd länge. Guidningar kommer att hållas varje måndag, torsdag, fredag, lördag och söndag klockan 13:00 med sista tillfälle den 19/8. Fredagen den 27/7 kommer guidningen att börja klockan 12:00.

Visa mer

Om denna aktivitet

Bo

Bo på Hälsingegård - Ystegårn Hillsta

Avstånd: 24 meter
Bo på Hälsingegård i en kulturhistorisk miljö. Vi erbjuder två rum för uthyrning på Ystegårn i Hillsta, en av få välbevarde fyrbyggda hälsingegårdar. Ystegårn ligger beläget ca 15 minuter från Hudiksvalls centrum och omges av en storslagen natur och en fantastisk historia.
Bo

Bo på Hälsingegård - Sörhoga Lantgård i Forsa

Avstånd: 259 meter
I hjärtat av Hälsinglands vackra natur, knappt 15 min väster om Hudiksvall ligger Sörhoga Lantgård. Sörhoga Lantgård är en av få fyrbyggda hälsingegårdar som finns kvar. Som gäst hos oss spenderar ni natten i bekväma sängar i våra gamla och mäktiga hälsingehus. Vakna upp till svalornas vissel och hör husen knarra när solen sakta värmer upp dem. Vi erbjuder ett bekvämt boende i en anrik och vacker miljö, samtidigt som gården är en levande lantgård med både djur och jordbruk runt knuten.
Bo

Frägsta Hälsingegård

Avstånd: 2,7 km
Hälsingegård Frägsta är en klassisk gård med anor från 1600-talet. Gården är trebyggd och har tidigare varit sammanbyggd med stall och ladugård.